• Økonomi, HR & Administration
 • Kolding
 • Denne stilling er blevet besat

Til datterselskabs ledergruppe søges Finance Manager med erfaring og lyst til international koncernrapportering

Virksomheden

Vores kunde, STILL Danmark A/S er en del af STILL koncernen, som ejes af KION Group, en af verdens største aktører inden for gaffeltrucks, intralogistik og lagerautomatisering med over 40.000 medarbejdere. KION Group er et tysk børsnoteret selskab.

STILL koncernen beskæftiger mere end 9.500 medarbejdere inden for forskning, udvikling, produktion, salg og service. Virksomheden har i årtier været førende inden for gaffeltrucks, og denne del af forretningen er fortsat væsentlig.

Virksomheden råder desuden over betydelige kompetencer og ressourcer indenfor automationsløsninger til enhver logistik- og transportopgave, herunder AGV (førerløse trucks), radiostyrede shuttles og intralogistiske løsninger med avanceret software og lagerteknik.

STILL Danmark A/S er blandt de markedsførende i Danmark med over 100 medarbejdere og en årsomsætning på mere end DKK 400 mio.

Du kan læse mere om virksomhederne her:

https://www.still.dk https://www.kiongroup.com/en/

 

Organisation

Finance Manageren indgår i en matrix organisation og refererer på koncernniveau til Finance Director for KION ITS Nordic og med en stiplet linje til adm. direktør for STILL Danmark A/S.

Koncernrapportering samles i KION ITS for alle nordiske lande og indgår i KION Europe sidestillet med øvrige regioner worldwide.

Finance Manageren indgår desuden i den lokale danske ledergruppe bestående af en adm. direktør, som også er salgsansvarlig, en servicedirektør og en HR-HSE-chef.

STILL Danmarks økonomifunktion varetager endvidere opgaver for Norge og Finland på debitorer.

I den danske økonomifunktion er, ud over Finance Manageren, to bogholdere og en business controller ansat.

 

Stillingen

Finance Manageren får ansvaret for den danske økonomifunktion samt de nordiske opgaver vedr. debitorer.

Finance Manageren har ledelsesansvar for medarbejderne i den danske økonomifunktion.

Overordnet varetages to hovedopgaver. Finance Manageren indgår i en professionel, international rapporteringsproces og har ansvaret for at sikre korrekt koncernrapportering, overholdelse af koncernens processer, beføjelser mm. samt at implementere koncernens best practice processer. Desuden indgår Manageren i den lokale danske organisations ledergruppe og skal som sådan deltage i udviklingen og styringen af det lokale, danske selskab.

 

Opgaver og ansvar:

 • Lede og motivere medarbejderne i afdelingen.
 • Samarbejde med Administrerende Direktør og ledelsesteamet om at udvikle STILL Danmark A/S’ forretning.
 • Deltage aktivt i samarbejdet med KION ITS Nordic organisationen for at bygge videre på best practice og muliggøre ensartet servicelevering.
 • Overvåge regnskabet for STILL Danmark A/S og identificere risici og muligheder i forhold til budget.
 • Ansvarlig for forretningsanalyser og kommentarer for optimering af forretningen i STILL Danmark A/S.
 • Drive forecast og budgetproces for STILL Danmark A/S herunder rullende prognoser og udsigter til trends.
 • Deltage i udarbejdelsen af forretningsplaner og opfølgning på disse i forhold til løbende optimering af operationen.
 • Sikre en samlet tilgang til Asset Management på tværs i organisationen, så vækst og minimering af risici og omkostninger understøttet bedst muligt.
 • Ansvarlig for løbende optimering af lagerstyring.
 • Ansvarlig for lovpligtige regnskaber og selvangivelser i STILL Danmark A/S i samarbejde med KION ITS Nordic.
 • Sikre, at regnskabs-, kontrol- og KICS-retningslinjer for STILL Danmark følger KION ITS Nordic og KION Group’s globale retningslinjer/politikker.

 

Succeskriterier

Inden for de første 12 måneder forventes Finance Manageren at have:

 • Videreudviklet en driftssikker økonomifunktion i forhold til koncernrapportering, overholdelse af koncernens deadlines mm.
 • Videreudviklet økonomifunktionen i forhold til optimering af STILL Danmarks forretningsmæssige udvikling.
 • Medvirket til yderligere godt samarbejde i afdelingen og med den øvrige organisation i STILL Danmark A/S og i KION ITS Nordic

 

Kandidaten

Du har gerne erfaring som Finance Manager, Business Partner eller lignende i et lokalt datterselskab med international koncernrapportering. Du formår at navigere i en matrix organisation og trives med at være koblingen mellem koncernen og det lokale selskab.

Du har forståelse for en global virksomheds behov for standarder og rapporteringsregler og trives med at forstå og sikre overholdelse af disse.

Du har gode evner i forhold til at implementere koncernens nye forretningsprocesser i en organisation og få medarbejdere motiveret for forandringer.

Du har en god forretningsmæssig helhedsforståelse og kan deltage konstruktivt i en ledergruppe og sikre god sparring, beslutningsgrundlag etc.

Som person er du systematisk, analytisk, struktureret, tålmodig, pligtopfyldende og ordentlig. Du har gode kommunikationsevner og kan begå dig på alle niveauer.

Øvrige personlige kompetencer:

 • Økonomisk uddannelse på niveau med HD (R) eller cand.merc.
 • Min. 5 års erfaring fra lignende stilling.
 • Gerne SAP erfaring – eller godt ERP kendskab.
 • Flydende i engelsk i skrift og tale.

Benefits

Der tilbydes et job i en global organisation, som sikrer dig løbende faglig udvikling og indsigt i meget store, internationale virksomheders økonomistyring samtidig med, at du dagligt er tæt på beslutninger i en ledergruppe i en veletableret og solid dansk virksomhed.

Ansøgninger sendes til

Maja Vind Researcher
Mail [email protected]

Kontakt for yderligere informationer:

Ulrik Bo Andersen Headhunter og CEO Mail [email protected] Mobil 31 33 82 21