International Head of Sales med solid markedsindsigt inden for Danish Design søges til velkonsolideret møbelfabrik. 

 

Virksomheden

Erik Jørgensen Møbelfabrik blev grundlagt i 1954 i Svendborg på Fyn og har gennem to generationer skabt møbler med fokus på håndværk, naturlige materialer og enkel formgivning. Den dag i dag fremstilles stadig flere af de designklassikere, som huset oprindeligt blev berømt for – bl.a. Hans J. Wegners ikoniske Ox chair, Poul M. Volthers Corona og Erik Jørgensens egen nyklassiker, sofaen EJ 220.

 

Takket været sin æstetiske sans og uddannelse inden for sadelmageri og møbelpolstring var Erik Jørgensen (1928-1998) en foretrukken samarbejdspartner for sin generation af nytænkende møbelpolstrere. Og den position har huset formået at opretholde ved at rendyrke ekspertisen inden for polstrede designermøbler.

 

Gennem årene er antallet af samarbejder med nye designere vokset støt, og kollektionen tæller i dag møbler designet af bl.a. den prisbelønnede Louise Campbell, den dansk-italienske duo Gam-Fratesi, Monica Förster, norske Anderssen & Voll, Damian Williamson og det alt for tidligt afdøde stortalent, schweiziske Hannes Wettstein.

 

Produktprogrammet indeholder møbler til såvel det private marked som kontraktmarkedet.

Møblerne afsættes i det meste af verden med Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, England, USA og Schweiz som hovedmarkederne.

 

Virksomheden har fortsat domicil i Svendborg samt Showroom i København.

 

Læs mere om Erik Jørgensens Møbelfabrik her:

 

https://erik-joergensen.com/dk

 

Organisation

Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S ejes i dag af grundlæggerens sønner og ledes af Ole og Niels Jørgensen med sidstnævnte som adm. direktør.

Ledergruppen består desuden af en Head of Sales, en Supply Chain Manager og en økonomichef.

Der er i alt 60 medarbejdere på hovedkontoret i Tved ved Svendborg. Desuden er der et showroom i Pakhus 48 i København.

Stillingen

Head of Sales refererer direkte til den adm. direktør.

Head of Sales er direkte chef for 1 Country Sales Manager placeret på hovedkontoret i Svendborg, 2 sælgere i Norge, og en sælger i Sverige. Han/hun har desuden ansvar for videreudvikling af det eksisterende net af agenter og forhandlere på hovedmarkederne (Norge, Sverige, Tyskland, England, USA og Schweiz).

Stillingen indebærer review på virksomhedens kommercielle aktiviteter, fastlæggelse og implementering af ny salgsstrategi, koncepter m.m. Der er samtidig et operationelt og organisatorisk ansvar med at supportere det eksisterende forhandlernet og agenter og at opsøge og implementere nye samarbejdspartnere.

I samarbejde med forhandlere og agenter vil der desuden være direkte kundekontakt med større erhvervskunder/forhandlere, og det er Head of Sales ansvar konstant at optimere salgsaktiviteterne mod kunderne.

Øvrige opgaver:

 • Ledelse og motivering af medarbejdere, forhandlere og agenter
 • Udvikling og implementering af salgsstrategier og koncepter
 • Ansvarlig for salgsbudget, herunder opfølgning og korrigerende aktiviteter
 • Planlægge og gennemføre salgsaktiviteter, herunder messer, salgsbesøg, kampagner etc.
 • Sikre support og uddannelse af alle aktører i salgskanalen
 • Opsamle trends, muligheder etc. fra markederne til den centrale produkt- og markedsudvikling

 

 

Succeskriterier

Inden for de første 12 måneder forventes den ny Head of Sales at have opnået følgende resultater:

·         Fået sig etableret godt i stillingen med troværdigt og godt samarbejde med ledelse, ledergruppe, medarbejdere og aktører i salgskanalen

·         Opfylde salgsbudgetter

·         Fået videreudviklet salgsstrategi og afsætningskanaler på hovedmarkederne

 

Kandidaten

Du har sandsynligvis en baggrund med min. 5 års erfaring i international afsætning af danske, klassiske high end møbler. Alternativt har du tilsvarende erfaring inden for andre langvarige forbrugsgoder i high end segmentet.

Du har under alle omstændigheder stor interesse og passion for Danish Design og indgående forståelse for dette marked, kunder, salgskanaler etc.

Du nyder rejseaktivitet og har erfaring med udvikling af salgskanaler i nordiske og europæiske markeder og gerne også indsigt i det nordamerikanske marked. Du trives ikke blot med den overordnede strategiudvikling, men især med at være operationel og synlig på de lokale markeder.

Du skal formå at få det samlede overblik over salgskanalens styrker og svagheder, sikre ledelsesinformation og sørge for benchmark mellem forhandlere og Best Practice cases i forbindelse med udviklingen af forhandlere og agenter.

Du har ledelseserfaring eller ledelsespotentiale.

Som person er du resultatorienteret, med stort drive og initiativ. Du er en god netværker og forstår at opbygge og vedligeholde relationer. Du har erfaret værdien af langvarige relationer opbygget med en troværdig og serviceminded tilgang til kunderne, og er kommerciel og forretningsorienteret.

Med et helhedssyn kan du se ud over eget ansvarsområde i samarbejdet med den øvrige ledergruppe.

Arbejdssted vil primært være på hovedkontoret, og det vil være en fordel, at du er bosat på Fyn.

Øvrige Krav:

 • Uddannelse gerne på kandidatniveau, cand. merc., HD eller lignende indenfor afsætning
 • Erfaring som operationel eksportsælger
 • Flydende engelsk og tysk i skrift og tale
 • Villig til ca. 80 rejsedage årligt
 • Dokumenterede resultater fra lignende stilling – eller fra eksportsælger stilling
 • Forhandlingsvant

 

Benefits

Der tilbydes en attraktiv gage i forhold til kravene i stillingen.

Ansøgning bedes fremsendt på mail til [email protected]

Kontakt

Ulrik Bo Andersen

Headhunter og CEO

Mail [email protected]

Mobil 31 33 82 21

Upload din Ansøgning, CV eller andre relevante filer. Max. størrelse: 256 MB.
Jeg accepterer, at expuri må benytte og opbevare mine persondata, herunder ansøgning, CV, eksamensbeviser, udtalelser, personprofilanalyser, headhunterens notater efter interviews samt notater fra evt. referencesamtaler. Jeg accepterer, at expuri opbevarer disse persondata fortroligt til vurdering af mit kandidatur til denne eller fremtidige jobmuligheder uden at videregive persondata til tredje part uden min accept. Jeg kan til enhver tid henvende mig til expuri og få samtlige mine persondata slettet.